Programma Kunst & Cultuur netwerkdag Gent-Zeeland

Op woensdag 26 april 2023 komen de kunst- en cultuurorganisaties en kunstenaars uit de omgeving van Gent en Zeeland samen voor creatieve ontmoetingen, en nieuwe verbindingen. Die dag kunnen we ervaringen, ideeën en kansen ophalen voor:

  • het creëren van van culturele leer- en broedplaatsen
  • talentontwikkeling en het versterken van het beroepsklimaat voor startende cultuurprofessionals
  • organiseren van grensoverschrijdende evenementen

Dat doen we door te ontmoeten, te zien en te beleven op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen. Voor de deelnemers wordt het vervoer met een bus vanaf twee punten geregeld.

Programma

10.30 uur “Ontmoeten” in Clinge bij Bruutsterdam

Na een korte opening door de heer Van Maanen, voorzitter Cultural Board, maken we eerst kennis met elkaar. Maar ook met deze bijzondere locatie op de Nederlands-Belgische grens. Bruutsterdam is een plek om te creëren, maar ook om tot rust te komen. Omringd door de Zeeuws-Vlaamse stilte vind je onder één dak alles wat nodig is voor een unieke filmproductie. Een ruimte in een markant industrieel pand waar creatievelingen van over heel de wereld kunnen samenkomen zodat ze elkaar kunnen inspireren.

Meer informatie: https://bruutsterdam.com/

13.00 uur “Zien” in Terneuzen

De lunch is in het Stadhuis van Terneuzen, met uitzicht op de Schelde. Wethouder De Buck presenteert de plannen voor de binnenstad, waar de kunst en cultuur een belangrijk onderdeel van zijn en er is een rondleiding in de binnenstad, langs de markante gebouwen en concepten.

15.15 uur “Beleven” van EEN FABRIEK in de buurt van het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent

Na een korte inleiding over het Industrieel Museum vertellen Eva Langerak en Dani Ploeger over het project EEN FABRIEK.  Dit is een platform dat zich bezighoudt met de prominente rol die industrialisatie speelt in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Via EEN FABRIEK werken kunstenaars, denkers en industriemedewerkers samen in de context van het rijke lokale en regionale industriële verleden en heden van het Zeeuws-Vlaamse en Oost-Vlaamse havengebied.  Omdat dit een mobiel project is, zullen zij een bustour organiseren van ongeveer een half uur langs de Zeeuws-Vlaamse industrie.

Meer informatie: https://eenfabriek.eu/

16.15 uur Afsluiting van de dag en tijd voor een drankje

Geert van Maanen sluit de dag af met een korte terugblik en wellicht opgehaalde  ideeën voor een vervolg.

 

Wij verheugen ons enorm op deze dag. U ook? Dan zien we u graag op 26 april! Nog niet aangemeld? Dat kan nog steeds door een mail te sturen naar: info@culturalboardzeeland.nl

Kijk voor het volledige programma: Programma netwerkdag Gent – Zeeland