Rijk selecteert de Zeeuwse Regio Deal voor verdere uitwerking!

Bij het sluiten van een Regio Deal komt een regio zelf met plannen en ideeën om complexe opgaven aan te pakken. In Zeeland is eind  vorig jaar hard gewerkt aan een plan voor de regio North Sea Port District. Dit is het gebied rondom het kanaal Gent-Terneuzen en de havens in Vlissingen en Borsele. Met de nieuwe Regio Deal willen we de brede welvaart in en rond het gebied van NSPD vergroten.

Bijzonder in de Zeeuwse Regio Deal is dat cultuur een belangrijk onderdeel uitmaakt van de opgaven. Door te investeren in het makersklimaat via broedplaatsen, in te zetten op een kunst vakopleiding in Zeeland en het organiseren van grensoverschrijdende activiteiten, zoals festivals.

Na het indienen van het plan, de propositie, brak een spannende periode van wachten aan. Want de vraag is of het rijk op basis van dat plan wil investeren in de regio. In februari kwam dan het verlossende bericht dat het Rijk met Zeeland een deal wil sluiten. Mooi resultaat om gezamenlijk bij stil te staan, dat mag gevierd worden!