Nieuws

 • 3de editie van de Zeeuwse Cultuurdag druk bezocht!

  Op donderdag 8 februari was de 3de editie van de Zeeuwse Cultuurdag. Dit keer kwamen de deelnemers naar het Watersnoodmuseum om elkaar te ontmoeten, te inspireren en ideeën te produceren. En dat leverde een aantal mooie perspectieven op.

  Lees meer
 • Cultural Board Zeeland stuurt brief aan de (in)formateur

  De Tweede Kamerverkiezingen 2023 zijn achter de rug. Nu is de tijd aangebroken voor de vorming van een nieuw kabinet en regeerprogramma. Dit is een kans om nieuwe koers te kiezen, en oog houden voor ingezette ontwikkelingen en die verder te brengen. Daarom heeft de Cultural Board Zeeland een brief aan de (in)formateur gestuurd. In deze brief noemt de Cultural Board Zeeland een aantal goede redenen om in de Zeeuwse sector te investeren en geeft de Board prioriteiten mee voor de nieuwe regeerperiode.

  Lees meer
 • Kunst en cultuur onderdeel van het denkkader van bedrijfsleven

  Op maandag 2 oktober kwamen bestuurders, bedrijfsleiders en ambtenaren uit Zeeland en Vlaanderen samen tijdens de Zeeuwse Oesterontmoeting. Centraal thema van deze editie was de Kracht van het Water. Ook cultuur kwam aan bod. Franky Devos, lid van de Cultural Board Zeeland, gaf op inspirerende wijze een lezing over de relatie tussen cultuur en water. Maar wat is die relatie eigenlijk? Franky zegt daarover: "Kunstenaars kunnen een rol spelen om te laten zien wat de impact is, om bij te dragen aan bewustwording."

  Lees meer
 • Cultural Board Zeeland ondersteunt de nieuwe Regio Deal

  Maandag 25 september zetten partners van Regio Deal North Sea Port District handtekeningen onder de uitgewerkte plannen van de nieuwste regiodeal. In het investeringsprogramma, dat onderdeel uitmaakt van de Regio Deal, staat hoe de partners gezamenlijk de brede welvaart in de regio gaan verbeteren. Met de officiële ondertekening start de uitvoering van de deal. De Cultural Board Zeeland ondersteunt de regio Deal door de ondertekening van een Letter of Support.

  Lees meer
 • Netwerkdag voor de kunstwereld van Gent en Zeeland op 26 april groot succes!

  Op 26 april 2023 was de eerste trefdag voor de kunstwereld van Gent en Zeeland. De opkomst was met zo'n 100 deelnemers groot. We zijn met bussen langs een drietal locaties gereisd om de sfeer te proeven door te ontmoeten, te zien en te beleven. En dat bleek een groot succes!

  Lees meer
 • Strategische Agenda 2023 - 2025 Cultural Board Zeeland

  In de veranderende maatschappij en politieke klimaat wordt kunst en cultuur meer gezien in verbinding met maatschappelijke opgaven en andere domeinen. Social design en maakkracht krijgen een steeds prominenter plek in het denken over de ontwikkeling van de leefomgeving en brede welvaart. Dit betekent ook een verschuiving en vervaging van de rollen en taken van overheden. In het licht van al die ontwikkelingen, en eerdere adviezen, heeft de Cultural Board Zeeland een Strategische Agenda opgezet voor de periode 2023 - 2025.

  Lees meer
 • Programma Kunst & Cultuur netwerkdag Gent-Zeeland

  Het programma is rond voor deze bijzondere netwerkdag op 26 april 2023.

  Lees meer
 • Belang van kunst en cultuur voor het nieuw te vormen Provinciebestuur

  De Cultural Board Zeeland heeft een advies op papier gezet voor het nieuwe Provinciebestuur. Want nu de Provinciale Statenverkiezingen 2023 achter de rug zijn, gaan de informateur en onderhandelaars aan de slag met de vorming van een nieuw college. Ook wordt een nieuw collegeprogramma opgesteld met de belangrijkste prioriteiten voor de komende jaren. Een kans om nieuwe koers te kiezen, en oog houden voor ingezette ontwikkelingen en die verder te brengen. Ook voor de culturele en creatieve sector!

  Lees meer
 • Rijk selecteert de Zeeuwse Regio Deal voor verdere uitwerking!

  Op maandag 13 maart was de viering van de Regio Deal NSPD. Een bijzonder moment, en tevens het startsein om de plannen uit te werken tot een volwaardige Regio Deal.

  Lees meer
 • Mooie opkomst en gesprekken tijdens het verkiezingsdebat over kunst en cultuur

  Op dinsdag 7 maart organiseerden het Zeeuws cultuuroverleg (ZCO) en de Cultural Board Zeeland in samenwerking met de Zb Bibliotheek van Zeeland een verkiezingsdebat over kunst en cultuur.

  Lees meer
 • Zeeland ontvangt € 30 miljoen voor nieuwe Regio Deal

  Op 17 februari besloot de ministerraad dat de aanvraag voor een nieuwe Zeeuwse Regio Deal is goedgekeurd. Zeeland ontvangt een bedrag van €30 miljoen om te investeren in projecten die bijdragen aan de brede welvaart in het grensoverschrijdende North Sea Port District. Ook kunst en cultuur maken onderdeel uit van de sleutelopgaven.

  Lees meer
 • Leden in het nieuws...

  Onze leden aan het woord in de media. Dit keer boardmember Heleen Jumelet over Zeeland, Zeeuwse zijn, en haar liefde voor de kunst en cultuur.

  Lees meer
 • Leden in het nieuws...

  Onze leden aan het woord in de media. Dit keer voorzitter Geert van Maanen over het belang en het doel van Cultural Board Zeeland.

  Lees meer
 • Verkiezingsdebat Kunst & Cultuur

  Kom 7 maart 2023 ook naar het Verkiezingsdebat Kunst en Cultuur in Zeeland. Van 19:00 - 21:00 uur in de ZB te Middelburg

  Lees meer
 • Cultuur in regio deal

  Cultuur voor het eerst als structurele lijn in de propositie voor de nieuwe regio deal 'Op de grens van kracht en kwetsbaarheid'

  Lees meer
 • Terugblik op 2de editie van de Zeeuwse Cultuurdag: de Grote Vergadering

  Het was een mooie dag met veel nieuwe (en hernieuwde) ontmoetingen tussen kunstenaars, instellingen, beleidsmedewerkers en bestuurders uit Zeeland en Gent.

  Lees meer